Τον Ιούλιο του 1890 πεθαίνει από καρδιακή προσβολή ο Ανρί Νεστλέ.
"Σε μια εποχή που το φρέσκο γάλα ήταν δυσεύρετο, και "βεβαίως είνε πολλοί, πάμπολλοι εν Αθήναις, οίτινες δια το μη ευρίσκειν γάλαν αγνόν και υγιές έπαυσαν πλέον του να πίνωσιν τοιούτον", τα προϊόντα της εταιρείας άρχισαν να διαδίδονται και στην Ελλάδα, δίνοντας λύση στην υγιεινή διατροφή, τόσο των βρεφών που είχαν σταματήσει να τρέφονται με το μητρικό γάλα, όσο και των μεγαλύτερων παιδιών. Στην Ελλάδα των αρχών του 20ού αιώνα, η θνησιμότητα των βρεφών μετά την εγκατάλειψη της γαλουχίας αυξανόταν, εξαιτίας της ατελούς τήρησης των κανόνων υγιεινής και της χορήγησης ακατάλληλων τροφών, που προκαλούσαν γαστρεντερικές διαταραχές."
Μαρίνα Κερατζάκη
Nestle: Εκατό χρόνια στην Ελλάδα / Αργυρώ Αγγελοπούλου, Σωτήρης Λουμίδης
Αθήνα: Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.), 2001. Εκδόσεις ΕΛΙΑ. Βιβλιοθήκη ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ
Ετικέτες: γάλα, Νεστλέ, παδικές τροφές, παιδί
Αναρτήθηκε στη σελίδα του ΕΛΙΑ στο Facebook στις 13.7.2017.